Péntek


Amilyen jó a csend a gyógyuláshoz, annyira szükség van a beszélgetésekre is ahhoz, hogy haladjanak előre a dolgok. Ez arról jutott eszembe, hogy egyrészt továbbra is azt érzem, egyetlen esélyem az életben maradásra, ha rengeteget alszom valami csendes és távoli házban egy erdő közepén, ezer kilométerre az emberiségtől, másrészt viszont azt is tudom, bizonyos dolgokról beszélni kell, és ez a tegnapi értekezleten ki is derült.
A munkahelyemen igazából nagyon régóta nincs párbeszéd fontos kérdésekben (vagy hát nem is igen van párbeszéd semmiben), csak utasítások vannak az egyik oldalról, és morgás van a másikról. A tegnapi értekezleten aztán végre betelt a pohár, a nem túl karakán szakszervezetisünk kiállt, és tett néhány kritikai észrevételt. Persze azonnal kiderült, hogy az iskolavezetés olyannyira elszokott a párbeszédtől, hogy személyes támadásnak élte meg a kérést, miszerint áttekinthetőbb információhoz jutást szeretne a tantestület. (Mondjuk Bridget tegnap pont nem.)
Szerintem jó, hogy beszéltünk erről, többször kellene beszélgetnünk a dolgainkról, persze más kérdés, hogy találunk-e majd megoldást közösen, és megint más kérdés, hogy aztán a javaslatot, hogy legyenek megbeszélések, Bridget azonnal lesöpörte, mondván, megoldhatatlan. Ez is milyen érdekes. Hogy csak azt lehet megoldani, amit ő szeretne.
Más. Hamarosan itt az őszi szünet. Jó volna sokat aludni, bár az is igaz, hogy nagy programokat nem is fogok tudni csinálni, mert az október anyagi szempontból kifejezetten sikertelen hónap volt, meleg ruhát kellett venni, a fűtés számla is jó sok lesz, és még tart az újabb ex céges törlesztés is. Szerencsére már csak két hónapig. Néha azon gondolkodom, mennyire klassz lenne már ilyenkor utazgatni, de azért sokat aludni, és napokig olvasni is kiváló program lesz. Kell a pihenés.
Más nincs. a tegnapi olvasóklub elmaradt, amit sajnálok, viszont legalább lefeküdtem aludni korán. Ma vacsoracsata a lányokkal, holnap pedig végre addig alszom, amíg akarok. Lénárd, kedves, igaza volt: az ébresztőóra az élet megrontója.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések