Gyémántok


Azon szeretek gondolkodni mostanában, mennyire megnyugtató dolog, minden fatalizmusával egyetemben is, hogy az idő kizárólag előre halad. Ha beteljesednének a nosztalgikus vágyak, jó nagy károkat tudnának okozni. 
Ez több dolog miatt is eszembe jutott, de elsősorban a volt munkahelyem miatt. Hiányoznak a régi kollégáim, emiatt néha visszavágyom oda, ahol a felnőtt életem nagy részét eltöltöttem, de hála istennek, nem lehet ezt már visszacsinálni. Néha azt gondolom, talán megfutamodtam, de aztán rá kell jönnöm, hogy aligha tudtam volna jobb dolgot tenni magammal, mint hogy eljövök abból a mérgező közegből. 
Mindezt csak annak apropóján, hogy az iskolai mémoldal készítőit (gyerekek) Bridget állítólag feljelentette a rendőrségen. Kíváncsi vagyok, tényleg így van-e, és mi lesz a végkifejlet, és bár szeretnék hinni abban, hogy végzősöket nem rúg majd ki, annyira már ismerem, hogy tudjam, ez ábránd. Példát fog statuálni, hiszen egy humortalan, önző, ostoba, sőt valójában tényleg gonosz ember. 
Más. Tegnap az ortopéd szakorvos nagyon ijesztő dolgokat mondott, és marhaságokat prognosztizált, miközben arra nem vette a fáradságot, hogy végignézze a gerincem. Komolyan, lassan a betegnek kell instruálni az orvost. Pedig a fickó állítólag jó orvos. Persze az is lehet, hogy ötven fölött már kábé leszarja az ellátórendszer a pácienst. Érezze, hogy minden nap ajándék.
Más nincs. Csak annyi, hogy rettenetesen álmos vagyok, viszont a rengeteg rossz dologtól függetlenül az élet jó: gyémántokba botlunk az avarban.

Megjegyzések

  1. Te abban a suliban dolgoztál? :( Hát amiket olvasni lehet csoda, hogy még van ott valaki, akár tanár , akár diák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, pontosan, melyikre gondolsz, de nem a szekszárdiban. Sajnos sok hasonló suli van.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések