Kompakt


Kompakt napjaim vannak. Ez azt jelenti, hogy gyorsan kell sok dolgot egy adott időegységre besűríteni. Tegnap például nagyjából egy óra alatt újraforgattuk a nemzetközi projekthez szánt kis bemutatkozó filmet, mert az eredeti egészen úgy festett, mintha egy zombiapokalipszis után álltak volna kamera elé a temetkezési szakközép diákjai. Én el se tudom képzelni, hogy sikerült ezt összehozni, de mindegy. Szemét módon megkértem az egyik végzős diákomat, hogy vágja össze a felvételt, neki nagy gyakorlata van ebben, szemben velem, akinek láttán eddig még minden videóvágó-program azonnal lefagyott. Ez is elkészült hát. Angolul nem tudnak igazán, de legalább aranyosak.
Ma letolok egy 12 órás műszakot (fogadóóra), aztán iszunk egy kis forraltbort, közben bevásárolok (TSB-nek hála, aki elröpít kocsival), vonatjegyet veszek ésatöbbi. Holnap meg elutazom három napra a négy diákkal. Csendes, békés advent.
Azért erős a gyanúm, hogy tudat alatt sikerülnek ilyen kompaktra a napjaim, mert ha meg van egy kis időm, és épp nem Nesbot olvasok, akkor azonnal elindul A lét kilátástalan hiábavalósága című mozi. BH-nak igaza lehet, tessek többet aludni, csak olyan ez, hogy amikor az ember sajnálja magát, akkor nehezen alszik. Viszont amint kevesebbet alszik, egyre inkább hajlamos sajnálni magát. A lét könyörtelenül véges, az önsajnálat kvázi végtelen. Van köztük matematikai összefüggés is biztosan. (Nincs.) BH-nak pedig konkrétan igaza van, csak ezt nehéz beismerni, mert fáradt és kialvatlan vagyok. Satöbbi.
Más nincs. Amikor kialudtam magam, szeretnék még többet aludni. Ez is egy ördögi kör.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések