Test


Múltkor beszélgettünk BH-val a reinkarnációról. Bár nem nagyon lenne kedvem újjászületni, azért ha muszáj volna, akkor talán macskaként nem volna rossz visszalátogatni. 
A macska terápiás állat, elékeztetett egy kedves nő tegnap, és tényleg. Pár napja Dióval töltök napi néhány órát, míg a gazdik nyaralnak, és igazi gyógyító élményben van részem. Barátságos, bújós, öreg macskanő lett. 
Szerintem ez nekem is menne: barátságos is vagyok, bújós is, és előbb-utóbb öreg is leszek. A macskalét előnyei közt pedig ott a házimunkamentes élet, és jó esetben a napi többszöri simogatás is. Ugye. 
Más. Tegnap találkoztam egy régi barátnőmmel. Mindig nevetek, hogy a gimis osztálytársaimon kívül már senki nem használja, és nem is érti, a Találkozzunk a ló farkánál kifejezést. Szóval találkoztunk a ló (a Ló) farkánál, ahol előtte még összefutottam egy volt kolléganőmmel, aki elmesélte, hogy lent volt a tengernél. Fura nő kicsit. A diákok rettegnek tőle, amit nem értek, mert amúgy velem meg mindig tök aranyos, és iszonyatosan segítőkész. Tényleg süt belőle a magány, de közben meg lassan mintha valami bölcsességet is magára szedne lassan. A nyugdíj előtt egy évvel, nagymamaként is irigylésre méltó a teste és a fizikai teljesítőképessége. 
Nem szoktam amúgy mások testét irigyelni már, ennyi bölcsesség lassan rám is ragad, inkább csak elmélázom azon néha, milyen érdekes az emberi test, mennyi sok formája van. A tegnapi barátnőm például táncos, meg táncterapeuta, bár most épp nem ez a munkája, és persze a teste is nagyon másmilyen, mint az enyém, de azon kívül, hogy persze az embernek érdemes vigyázni a testére, a legfontosabb az, hogy jó legyen hozzá és szeresse. Az ember a gyerekét is feltétlenül szereti, pedig a gyerekek sokkal függetlenebbek, mint a saját testünk, ami nem tudja bevágni az ajtót, és elköltözni sem tud, szóval érdemes jó viszonyt ápolni vele. 
Claire szokta mondani, hogy az ember szeresse a testét, és könnyítse meg a test életét azzal, hogy néha kicsit kevesebbet eszik, többet pihen, többet jógázik satöbbi. Klassz lenne, ha erre jutna idő a megélhetési harc, meg a megszámlálhatatlanul sok feladat rengetegében. Erre is micsoda jó példa egy macska. Legyünk macskák, amikor csak lehet. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések