Megint


Annyira vigasztaló, hogy megint péntek van. A megintek amúgy ilyenek, kedvesek, hízelegnek, átmelegítik az embert a bordakosáron belül. (Na kivéve talán azt az egy szerencsétlen megint hétfőt, de hát a hétfő Isten legnagyobb ontológiai tévedése, és meggyőződésem, hogy csak azért találta ki, hogy neki is meg lehessen bocsátani péntek este fél-, esetleg egészrészegen.)
Bordakosár. Ez is milyen szép szó. Szívbevásárlásokhoz való.
Szóval megint péntek, megint vége egy munkahétnek. Már kevesebb, mint 100 nap karácsonyig. (Ezt a nagyon helyes főbérlőm osztja meg mindig.) E. még egy évvel idősebb lett, megint, minden évben ezt csinálja ezen a napon. Annyira emlékszem, milyen helyes volt, amikor megszületett, és mennyire meglepődtem, hogy egy új ember született a világra. Már akkor is nagyon szép volt, és ez azóta sem változott semmit.
Megint majd iskolába kell mennem mindjárt amúgy, és megint nem tudom, milyen lesz a hétfői órarendem. A szakszervezetis pasi azt mondta, hogy lesz valami gyűlés a munkakörülmények miatt. Hát pont ideje lenne csinálni végre valamit, mert kezdenek nagyon eldurvulni a dolgok ebben az iskolában. És bár kifejezetten utálom Bridget megbeszéléseit, azért arra kíváncsi vagyok, kedden megtartja-e az esedékes havi értekezletet. Tavaly az utolsó kettőt simán elhagyta. Van pár kérdésem hozzá, úgyhogy most ne maradjon el. Na nem mintha ebben én döntenék.
Megint hétvége lesz, ma megint vacsoracsata, ezek jó megintek. Ez a hétvége még áldozatos munkával telik, még van harmincöt oldal a könyvből. A főszerkesztő vigasztal, és azzal biztat, hogy jutalmul a következő meló valami egyszerűbb lesz. Úgy legyen.
Eszemben van még pár jó megint. Megint süt a nap, egy hét múlva megint kedves társaságban pihenek végre, és úgy néz ki, októberben megint utazom a Polinba. Pont az ötvenediken. Azt hiszem, csak egyszer ünnepeltem a szülinapomat pont utazással. Akkor Nashville-ben, egy blueskocsmában, Lousie-zal és Amivel. Az is jól sikerült.
Megint szédülök. Bár az is lehet, hogy ez inkább mindig.






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések